5x waar een business coach je bij kan helpen

business coach bij kan helpen

Waarschijnlijk duurde het een tijdje voordat je de stap durfde te nemen, maar nu is het dan toch gebeurd. Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, je hebt een business plan en met een beetje geluk al een aantal klanten. Tijd om geld voor jezelf te verdienen. Na een tijdje zul je merken dat het leven van een ondernemer niet alleen over rozen gaat. Ook met je eigen bedrijf zul je obstakels moeten overwinnen waar je in loondienst niet tegenaan liep. Hoe ga je daarmee om? Een businesscoach helpt je waar nodig. In dit artikel staan 5 voordelen van de juiste business coach.

#1 Een netwerk van gelijkgestemden

Als ondernemer is het goed om hulp te hebben van andere ondernemers. Je bent vast goed in je eigen core business, maar een helpende hand op het gebied van grafisch design of boekhouden is altijd handig. Door je aan te sluiten bij de juiste business coach zzp’ers kom je ook makkelijk in contact met andere startende ondernemers. Uiteraard zijn die ook werkzaam in de branches die jij nodig hebt. Je helpt elkaar op weg en je kunt sparren over waar je tegenaan loopt. Dit geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

#2 Meteen de juiste weg inslaan

De activiteiten van je bedrijf zijn vast niet helemaal nieuw. Zeker niet als jij boekhouder, ontwerper of consultant bent. Velen gingen jou al voor met dit concept en bijbehorende activiteiten. Een businesscoach heeft ervaring met hetzelfde type ondernemer als jij en weet dus precies welke obstakels jij tegenkomt. Daardoor weet je coach dus ook wat gelijk de juiste weg is om in te slaan. Je hebt dus soms wel de problemen, maar met een goede coach zijn deze al snel verholpen. Hetzelfde geldt voor advies over online marketing, opleidingen en trainingen. Welke kies je nou en welke zijn niet relevant voor jouw business? Een business coach heeft hier zeker een antwoord op. Zo maak je extra snelheid met je bedrijf.

#3 Haal het maximale uit je bedrijf

In Nederland lijken zelfvertrouwen en groei beetje vieze woorden. Toch heb je het nodig om met je cijfers door het dak te knallen. Maar waar vind je nou dat zelfvertrouwen als het net even wat minder gaat? Een business coach vertelt je op een begrijpelijke manier waar je naartoe moet om nog verder te kunnen groeien. Hij of zij zal je inspireren en motiveren! Dat voelt echt lekker.

#4 Groeien als mens

Als zzp’er zijn jij en je bedrijf één dezelfde entiteit. Als jij goed in je vel zit is dit ook terug te zien in de cijfers van je bedrijf. Loopt het allemaal niet lekker op privé-gebied of zijn er blinde vlekken die jouw groei stagneren? Een business coach kan je hier soms pijnlijk mee confronteren. Maar dat is vaak precies wat je nodig hebt voor je persoonlijke ontwikkeling.

#5 Motivatie en positiviteit

Als het even niet lekker loopt dan ontstaat soms de dreiging om in een neerwaartse en negatieve spiraal terecht te komen. Het zal dan zwaar voelen om door te zetten. Een businesscoach helpt je hier weer snel uit en zegt de juiste dingen waardoor het leven (als ondernemer) weer rooskleuriger wordt.

Bron: Business coach – Tibor.nl