Afscheid collega: wat zijn de mogelijkheden?

afscheid collega mogelijkheden

Het is een probleem waar u vroeg of laat mee te maken krijgt; een zeer gewaardeerde collega neemt afscheid. Dat wilt u niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vraag uw collega’s om ideeën voor het afscheid van de collega. Denk bij een afscheid collega ook eens aan kunst, aan sculpturen in het bijzonder. Het afscheid van een collega vanwege pensioen wordt op deze manier aangekleed met een unieke, persoonlijke en blijvende herinnering. Met een sculptuur bijvoorbeeld, toont u echt uw waardering voor iemands inzet en laat u zien dat u de collegialiteit ook echt gewaardeerd heeft.

Pen met inscriptie? Dat kan origineler!

Afscheid nemen van een collega? Wat doet u dan wat betreft het afscheidscadeau. Vaak wordt hetzelfde gegeven en is een pen met inscriptie al iets bijzonders, terwijl er voor het afscheid van een collega toch heel veel meer mogelijkheden zijn. Het zit hem vaak niet in de prijs of de grootte van een cadeau, maar wel in de persoonlijke boodschap die u bij het afscheid van een collega biedt. Daar wordt door de vertrekkende collega echt waarde aan gehecht en daar zal hij jaren later nog over praten. Met een boekenbon of een andere onpersoonlijke waardebon ligt dat toch wel iets anders.

Geef iets met een persoonlijke boodschap bij afscheid van een collega

Afscheid van een collega in zicht? U zou dan eigenlijk eens online moeten zoeken naar kunstenaars die dan iets bijzonders aan kunnen bieden. Iets met symbolische waarde. Iets unieks. Met sculpturen kan dat prima, want met sculpturen is alles uit te beelden, dus zeker ook afscheid van een collega. Wellicht heeft het bedrijf dat kunst aanbiedt iets passends op voorraad, u kunt er echter ook voor kiezen om iets persoonlijks te laten maken. Iets met een boodschap of rondom een thema. Veel gekozen thema’s waarmee kunstenaars bij het afscheid van een collega aan het werk worden gezet zijn wel ‘Samen’, ‘Nieuw Begin’, Applaus’ en ook ‘Dank’. Het zijn voor kunstenaars dankbare onderwerpen om mee aan de slag te gaan.

Denk eens aan een sculptuur

Bij het afscheid van een collega wilt u toch ook echt iets bijzonders geven? Zeker als iemand jarenlang een belangrijke rol heeft gespeeld. Met een sculptuur fleurt u het afscheid van een collega op. In tegenstelling tot andere cadeaus zal dit cadeau een ereplek in het huis van uw collega krijgen en zal hij steeds als hij het kunstwerk ziet even aan het bedrijf en aan u denken. Prachtig toch? Bovendien kunt u vast prima inschatten waar iemand wel en waar iemand niet van houdt en kunt u het kunstwerk aan de hand van die informatie in een bepaalde stijl laten maken. Daarmee wordt het echt iets persoonlijks en dat heeft uw collega vast en zeker ook verdiend.

Niet duurder

Bovendien: het afscheid van een collega hoeft echt niet duurder te worden door bijvoorbeeld een sculptuur te laten maken of te kopen. Er is een sculptuur voor elk budget en u kunt het wat dat betreft zo bont maken als u zelf wilt. Kunstenaars kunnen wat dat betreft echt maatwerk bieden, en maatwerk hoort bij het afscheid van een zeer gewaardeerde collega.