Dé manier om een auto te leasen: shortlease

Shortlease huren

Een auto leasen is voor veel ondernemers interessant, maar vaak heeft u te maken met lange leasecontracten. Er is nu iets nieuws, namelijk shortlease. Met deze dienst kunt u voor bijvoorbeeld een project in de zomervakantie een auto tijdelijk leasen tegen scherpe prijzen. Dit concept wordt flexibel ervaren, omdat het contract maandelijks opzegbaar is.

Waarom kiezen voor shortlease?

Bij traditionele auto lease heb je vaak te maken met een contract van 48 maanden of meer. Dit is een lange periode. Veel mensen zien dit ook als een extra drempel, want waar sta je over twee jaar? Shortlease is ideaal wanneer uw bedrijf een flexibele vervoersbehoefte heeft, u het financiële risico wil beperken of vaak in seizoenen op de weg bent. Je kunt verschillende automerken leasen, zo heb je bijvoorbeeld Volkswagen shortlease en Volvo shortlease.

Wanneer ben ik geschikt voor shortlease?

In principe is shortlease geschikt voor de gehele zakelijke markt. Heeft u bijvoorbeeld een project voor meerdere maanden? Wellicht heeft u een tijdelijke bedrijfswagen nodig. Shortlease is ook erg flexibel, want mocht een project uitlopen dan kunt u met een simpel telefoontje de shortlease overeenkomst verlengen. Hieronder staan drie categorieën die het meest gebruik maken van deze dienst.

  • Bedrijven die hun financiële risico’s willen beperken
  • Mensen die een tijdelijke leaseauto nodig hebben
  • Zelfstandig ondernemers en starters

Wat gaat mij dat kosten?

De eerste gedachte die mensen krijgen bij shortlease is dat het veel duurder zou zijn dan traditionele lease. De maandprijs is inderdaad iets hoger. Wat veel mensen wel vergeten, is dat als een leaseauto voor het einde van een contract wordt ingeleverd hier een boeteclausule op staat. Shortlease hanteert een all-in prijs, dat wil zeggen dat alle kosten zoals afschrijving, onderhoud, wegenbelasting en verzekering bij de prijs zit inbegrepen. Kortom je betaalt een vast bedrag per maand, u hoeft alleen nog maar te tanken.

Hybride auto leasen?

Bent u specifiek op zoek naar een hybride leaseauto met een lage bijtelling? Bij enkele leasemaatschappijen is het sinds kort mogelijk om ook deze auto’s te leasen.

Conclusie

Shortlease is een mooie uitkomst voor ondernemers of bedrijven die tijdelijk een auto nodig hebben, maar niet op de financiële risico’s zitten te wachten. U betaalt iets meer per maand, maar krijgt daar vele voordelen voor terug.