Welke voordelen zijn er verbonden aan een short lease?

De voordelen van short lease

Op het ogenblik dat u van plan bent om een bepaalde machine of bijvoorbeeld een auto aan te kopen beschikt u uiteraard over tal van verschillende mogelijkheden. U kunt er meteen voor kiezen om met eigen middelen het goed aan te kopen, maar daarnaast is het ook mogelijk om ze te leasen. Op dit vlak bestaat er tegenwoordig zelfs nog een extra mogelijkheid. Het gaat hierbij uiteraard om de zogenaamde short lease. In principe is ook dit een vorm van leasing, maar dan wel één waarbij u kunt rekenen op enkele zeer specifieke voordelen. Bent u ook benieuwd naar welke voordelen dit nu precies zijn? U ontdekt ze hier op deze pagina!

1.) U kunt rekenen op een optimale flexibiliteit

Het eerste voordeel dat u kunt ervaren bij een short lease heeft betrekking tot de flexibiliteit waar u op kunt rekenen. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat u bij een short lease het voertuig niet langer dient te leasen dan strikt noodzakelijk is. Er wordt bij het afsluiten van de overeenkomst voor een short lease een bepaald vast bedrag per maand afgesproken waardoor u altijd weet wat er u te wachten staat. De contracten die worden opgesteld zijn, afhankelijk van de overeenkomst in kwestie wekelijks of maandelijks opzegbaar. Wilt u dus met andere woorden kunnen rekenen op een optimale flexibiliteit voor wat uw leasingovereenkomst betreft? In dat geval is kiezen voor een short lease altijd een zeer interessante keuze!

2.) De vaste kosten zijn in de maandelijkse kostprijs inbegrepen

Op het ogenblik dat u ervoor kiest om een short lease overeenkomst af te sluiten zult u kunnen vaststellen dat alle vaste kosten in de maandelijkse kostprijs zijn inbegrepen. Het gaat hierbij niet alleen om de mogelijke herstelkosten, maar ook om de kosten voor het onderhoud, de WA+ volledig casco dekking en persoonlijke ongevallen inzittenden. Voor veel bedrijven is het van belang dat ze kunnen rekenen op de zekerheid van een vaste kostprijs zonder dat er lijken uit de kast kunnen vallen. Een herstelling aan een auto laten uitvoeren kan in de praktijk namelijk al snel gepaard gaan met een stevig kostenplaatje. Door te kiezen voor een short lease bent u als het ware ingedekt tegen dit financiële risico.

3.) Ontdek die ene auto die het best past bij uw rijstijl

Gebruikmaken van een short lease maakt het mogelijk om kennis te maken met een groot aantal verschillende auto’s. Concreet betekent dit dan ook dat u zowel met wat oudere modellen kunt rijden als met de nieuwste toppers. Wilt u bijvoorbeeld ook even ontdekken hoe het precies aanvoelt om elektrisch te rijden? Ook dat wordt in principe zeer eenvoudig mogelijk gemaakt door middel van een short lease. Het is zelfs mogelijk om (mocht u dat willen) binnen een korte tijd tal van verschillende auto’s uit te proberen.

4.) Een prima oplossing voor starters en zzp’ers

Bent u een starter of gewoon een zzp’er in het algemeen? Wilt u liever geen onnodige financiële risico’s lopen? In dat geval is de keuze voor een short lease wellicht al snel gemaakt. Bovendien is het ook nog eens zo dat er bij een short lease probleemloos gebruik kan worden gemaakt van representatieve auto’s die ook nog eens moeiteloos bestickerd kunnen worden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, in het bijzonder voor starters en zzp’ers kan het meer dan de moeite waard zijn om te kijken in de richting van een short lease. Voor short lease of private lease raadpleegt u de website van VWP Shortlease.