Investeren in beleggingspanden

Investering in belegginspanden

In een tijd waarin het op een spaarrekening plaatsen van gelden eigenlijk helemaal niets meer oplevert is het niet meer dan logisch dat heel wat mensen en organisaties kijken in de richting van andere verdienmodellen. Niet in het minst vastgoed wordt dan als een interessant alternatief aanzien. Het is een relatief veilige investering welke ook nog eens op verschillende manieren een bepaalde meerwaarde weet te realiseren. Neem nu bijvoorbeeld zogenaamde beleggingspanden. Het gaat hierbij om panden welke specifieke als belegging worden aangekocht. Op deze manier kan er op termijn een waardevolle portefeuille tot stand komen welke ook nog eens periodieke inkomsten genereert. Ben jij ook geïnteresseerd in investeren in beleggingspanden? Verdiep je dan zeker even in de onderstaande informatie!

Wat zijn beleggingspanden precies?

Op het ogenblik dat je van plan bent om te investeren in bepaalde beleggingspanden spreekt het voor zich dat je eerst even op de markt op zoek zal willen gaan naar welke verschillende mogelijkheden er nu precies op dit vlak allemaal bestaan. Het ene beleggingspand is namelijk het andere niet, integendeel. Een overzicht van enkele beleggingspanden die voor jou het overwegen waard kunnen zijn, zijn met name:

  • Kantoorgebouwen;
  • Horecazaken;
  • Winkelpanden;
  • Percelen met bouwgrond;
  • Garageboxen;
  • Recreatief vastgoed;
  • Tiny houses;

Bovendien zal je, je bij een investering in beleggingspanden ook altijd de vraag willen stellen in welk land je dit nu precies wenst te doen. Wil je hiervoor graag in Nederland blijven of is er een bepaalde groeimarkt die je doorgaans grotere rendementen kan opleveren? Ook kijken in de richting van andere landen kan dan ook in de praktijk zeer interessant zijn!

Wat maakt investeren in beleggingspanden zo interessant?

Er kan worden vastgesteld dat er tegenwoordig op de markt heel wat verschillende partijen actief zijn die investeren in beleggingspanden. Dat dit zo’n populaire investeringsvorm is geworden is niet in het minst te wijten aan het feit dat er eigenlijk op twee verschillende manieren een financiële meerwaarde mee kan worden gerealiseerd, namelijk:

  1. De waarde van het pand in kwestie kan in de loop der jaren verhogen;
  2. Er kan sprake zijn van periodieke inkomsten door bijvoorbeeld verhuring;

Heel wat financiële experts zijn het er op moment van schrijven met elkaar over eens dat beleggingspanden eigenlijk altijd een interessante investering zullen blijven. Dit niet in het minst omdat er steeds vanuit het bedrijfsleven behoefte zal zijn aan bijvoorbeeld kantoren. Op het ogenblik dat je een degelijk bedrag te investeren hebt kan het in de praktijk dan ook absoluut de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van beleggingspanden.

Zijn er ook nadelen verbonden aan investeren in beleggingspanden?

Aan elke vorm van investeren of beleggen zijn helaas ook bepaalde nadelen verbonden. Dit geldt eveneens voor een investering in beleggingspanden. Het is namelijk zo dat dit een investering is welke helaas niet geschikt is voor ieders budget. Heb jij bijvoorbeeld slechts een klein budget voor handen welke je graag zou willen investeren? In dat geval spreekt het voor zich dat kijken in de richting van beleggingspanden dan wellicht helemaal niet interessant is. Dit betekent evenwel niet dat beleggingspanden uitsluitend zijn voorbehouden voor de erg gefortuneerde beleggers. Toch, je zal dus wel degelijk een significant budget moeten hebben.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan contact op met de beleggingspanden specialist De Bloois Vastgoed.