Je mindset veranderen doe je zo!

mindset veranderen doe je zo

Mindset veranderen, veel mensen zijn hier veel mee bezig en dit is eigenlijk niet heel gek. Mindset veranderen is eigenlijk een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling kan vervolgens op veel verschillende terreinen plaatsvinden. Zo kun je met jezelf aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat je op de werkvloer beter presteert, echter kan je ook mee aan de slag gaan om positiever in het leven te staan. Het begint allemaal met een positieve mindset. Veel mensen hebben moeite om ‘a positive state of mind’ of balans te vinden, maar willen hier wel wat aan doen. Mocht jij hier ook mee aan de slag willen gaan, dan is het zeker aan te raden om dit artikel eens grondig door te lezen.

Hoe kan ik mijn mindset veranderen?

Het veranderen van je mindset is niet iets dat je zomaar even doet. Echter zijn er wel een aantal handige tips die jou hierbij kunnen helpen. Zo is het bijvoorbeeld een aanrader om je dag te beginnen met iets dat jou positieve energie geeft. Je zou ervoor kunnen kiezen om een aantal bladzijdes van een boek te lezen dat jou echt interesseert. Een ander mooi voorbeeld van iets dat je ‘s ochtends zou kunnen doen om je dag positief te beginnen is voor jezelf bedenken voor welke dingen in het leven je dankbaar bent. Is dit niks voor jou, maar word jij blij van bewegen? Zet dan je wekker wat eerder en kies ervoor om een stuk te wandelen of hard te lopen. Vraag jij je af wat je beter niet kunt doen? Op deze vraag kunnen we al snel een antwoord geven. Je social media openen is namelijk iets dat je beter niet kunt doen. Dit zorgt in veel gevallen namelijk voor negatieve prikkels en een minder positieve mindset.

Wat zijn jouw succesmomenten en waar wil je naar toe?

Je mindset veranderen is dus iets dat je kunt doen door te denken aan de leuke dingen in het leven. Denk bijvoorbeeld eens aan je succesmomenten en stel doelen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn. Wat heb ik al bereikt en waar wil ik naar toe? Door hier veel aan te denken en door duidelijke doelen te stellen zal jij je mindset zeker veranderen. Tevens zal jij deze doelen ook eerder behalen door positiever in het leven te staan.

Een boek voor het veranderen van je mindset

Een andere slimme manier om je mindset te veranderen is met een mindset veranderen boek. Lees jij liever geen boeken? Dan vind je op het internet gegarandeerd een blog over een positieve mindset. Tevens zijn er op het internet ook diverse trainingen en cursussen te vinden. Dit zou bijvoorbeeld leuk kunnen zijn om met een goede vriend, vriendin of familielid te doen. Tijdens zo’n training leer je verschillende trucs om positiever in het leven te staan. Verder doe je oefeningen die je thuis ook kunt blijven doen. Zo kan je ook na de cursus aan de slag blijven gaan met het veranderen van je mindset en dat is natuurlijk super.

Bekijk hier het boek ‘Brain Balance’ van Charlotte Labee.