Trap niet in de val van dure inktcartridges

Dure inktcartridges

Iedereen kent het probleem wel van veel te dure inktcartridges. De grote printermerken verleiden je met aantrekkelijke prijzen bij de aanschaf van een printer. Maar daarna komt de aanschaf van de inktcartridges. De inktcartridges kunnen al snel oplopen in prijs en ze gaan vaak niet super lang mee. Uiteraard hangt dat af van hoeveel en hoe intensief u de printer gebruikt. Maar toch is er een oplossing voor uw probleem. Er zijn ook goedkope inktcartridges, alleen moet je jezelf goed informeren welke goed en minder goed zijn. Het is belangrijk om de juiste cartridges te kopen zodat uw printer langer meegaat. Inktpatronen zijn er in verschillende merken, capaciteiten en prijzen. Kies voor een inktcartridge met een hoge capaciteit en overweeg of je voor het huismerk gaat of toch bij een bekend merk blijft. Om zeker te zijn van de kwaliteit kan u steeds recensies lezen of hulp vragen bij de verkoper in de winkel.

 

Wat is er belangrijk bij het aankopen van inkt?

Uiteraard wil je het beste voor de printer zodat deze zo lang mogelijk meegaat. De juiste inktpatronen zijn onmisbaar voor een printer. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Standaard staat er in de handleiding van de printer welk inktpatroon geschikt is voor de printer en welke patronen niet passen. Blijkt dat toch niet het geval kan u steeds raad vragen in de winkel of online op uw type printer zoeken.

Merk of huismerk?

Gaat u best voor een bekend merk of het huismerk? Vaak wordt er bij een huismerk gedacht dat de kwaliteit niet goed genoeg is. Dit is echter onderzocht en de huismerkproducten doen niet onder voor de A-merken. U merkt dit echter wel goed terug in de portemonnee. De huismerken kunnen namelijk al gauw 50% goedkoper zijn. In dat geval hoeft u geen dure Epson-, Canon- of HP inktcartridge te kopen.

De juiste inkt bij het juiste papier

Naast de inkt is ook het papier belangrijk. Er zijn verschillende soorten papier maar niet iedere soort papier past bij elke inktcartridge. Ga zeker online eens ten raden welk printermodel en welk printertype u heeft. Een volgende stap is om de juiste inktcartridge te vinden voor uw printer om tot slot het juiste papier te kopen.