Waarom je WordPress onderhoud nooit mag vergeten!

Het belang van WordPress onderhoud

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat WordPress één van ’s werelds meest populaire content management systemen is. Het platform wordt dan ook niet alleen gebruikt door particulieren, maar ook door bedrijven die er hun bedrijfswebsite op laten ontwikkelen. De enorme veelzijdigheid van WordPress maakt ze dan ook ongelofelijk aantrekkelijk voor alle partijen die een eigen blog of website willen lanceren. Door WordPress uit te breiden met de Woocommerce plugin is het zelfs mogelijk om er een professionele webshop mee op te zetten. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat WordPress ook enkele niet onbelangrijke verplichtingen met zich meebrengt. Zo is het (laten) uitvoeren van tijdig WordPress onderhoud altijd van cruciaal belang. Waarom? Dat vertellen we je graag hier op deze pagina!

Een laattijdig onderhoud vormt altijd een veiligheidsrisico

In eerste instantie is het belangrijk om te weten dat het tijdig uitvoeren van WordPress onderhoud in het bijzonder van belang is voor de veiligheid van je website. Veel mensen staan er niet bij stil, maar de verschillende updates waar WordPress op periodieke basis mee uitpakt zijn niet in het minst bedoeld om bijvoorbeeld beveiligingslekken te dichten. Wil je er dus met andere woorden voor zorgen dat de kans dat jouw website wordt gehackt zo beperkt mogelijk kan worden gehouden? In dat geval is het altijd van belang om tijdig het vereiste onderhoud aan je WordPress website uit te (laten) voeren.

Verlies de snelheid van je website niet uit het oog

Bij het uitvoeren van WordPress onderhoud wordt er ook voor gezorgd dat je website zo snel mogelijk kan laden. Het is algemeen bekend dat een snel werkende website van groot belang is. Dit niet alleen voor het gebruiksgemak van je bezoekers, maar ook voor de ranking van je website in de zoekresultaten. Hoe sneller jouw website laadt, des te hoger je in de zoekresultaten kan komen te staan.

Maak gebruik van de laatste nieuwe mogelijkheden

Met elke grootschalige update die door WordPress wordt gelanceerd worden er ook weer nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan haar platform. Ook op dit vlak wordt het belang van een tijdig WordPress onderhoud dan ook al snel duidelijk. Vergeet je enkele malen om een nieuwe update door te voeren? Dan is de kans bijzonder groot dat je achter de feiten aan gaat lopen en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Wil je dus altijd met jouw website gebruik kunnen maken van de laatste nieuwe mogelijkheden die WordPress te bieden heeft? Ook in dat geval is het steeds een goed idee om tijdig WordPress onderhoud uit te voeren.

Vergeet ook niet om tijdig back-ups te maken!

Een cruciaal onderdeel van het uitvoeren van WordPress onderhoud heeft tot slot betrekking tot het tijdig maken van back-ups. Net zoals bij andere platformen het geval is geldt ook voor WordPress dat er zomaar iets fout kan gaan. Op het ogenblik dat, dat gebeurd is het mogelijk dat je met een aanzienlijk verlies van data wordt geconfronteerd. Daarnaast is de kans ook nog eens groot dat je website een stevige terugval zal kennen in de zoekresultaten wanneer je niet tijdig de website terug kan zetten. Het mag dan ook duidelijk zijn, het op regelmatige tijdstippen maken van een back-up van je WordPress website is altijd sterk aan te bevelen. Voor WordPress onderhoud kunje terecht bij échtonline.